Славутицький ліцей "БезМеж" Четвер, 02.05.2024, 06:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Листопад 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2023 » Листопад » 10 » Підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек
17:07
Підсумки Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

 З 1 по 31 жовтня 2023 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек в Славутицькому ліцею «БезМеж» проводився Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».
Учні долучилися до проведення заходів, які сприяли розвитку патріотизму, поглибленню пізнавального інтересу до історії України, її звичаїв і традицій, мови та культури, усвідомленню почуття любові та поваги до своєї Батьківщини, непохитною вірою в перемогу України.
Відповідно до плану проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек для учнів ліцею було проведено: акції «Українська література патріотичної тематики в дарунок бібліотеці» та «Приведи друга в бібліотеку»; літературна гра «Країна мовних цікавинок», де діти познайомились з цікавими фактами про становлення української мови, декламували вірші про мову та виконували різні мовні завдання; зустріч представників Славутицького ТЦК з майбутніми випускниками «Як робити свідомий вибір та діяти відповідально»; народознавча година «У звичаях, традиціях народу ти душу України впізнавай», де учні поринули у світ українських традицій та звичаїв, а саме детально познайомилися з національним одягом, з українською народною кухнею, в ігровій формі спробували приготувати борщ, співали народні пісні та грали в пізнавальні ігри; майстер-клас «Кольорові саморобки», де діти виготовили закладки для книжок і зошитів у вигляді різних тваринок, а також створили патріотичні браслети із стрічок.
Для учнів 2-х класів було проведено урок-знайомство з бібліотекою «Мандрівка в країну книжок», де їх зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Діти відгадували загадки, читали телеграми казкових героїв, а наприкінці заняття обрали свої перші бібліотечні книжки. 
Дівчата з 5-6-х класів взяли участь у флешмобі «У нашім серці Україна», виконав танок на підтримку миру та з вірою у світле майбутнє.
У бібліотеці ліцею були оформлені тематична виставка-ілюстрація «Славутич. Місто надії, віри, любові», інсталяція «Бібліотека. Читай», створено куточок пам’яті «У полум’ї боїв за Україну» на честь Героїв та захисників України, які навчалися у нашому закладі. 
Вже традиційно проводились виставка малюнків «Наша спільна мрія – вільна Україна», до якої малювали учні 1-8-х класів та день патріотичного вірша під назвою «Натхненне слово про рідний край», де учні початкових класів декламували вірші українських письменників та поетів про Україну, свій рідний край. Усі роботи наповнені національними символами, миром, любов’ю до рідної землі.
Інформацію про проведення заходів місячника завідувач бібліотеки Надія Бахметова постійно розміщує на сайті бібліотеки ліцею (https://slavbibl4.at.ua) та у газеті ліцею «PARADOx».

Надія БАХМЕТОВА, завідувач бібліотеки

Категорія: Заходи | Переглядів: 162 | Додав: nadin5478 | Теги: Бібліотека ліцею «БезМеж» м.Славути, Всеукраїнський місячник шкільних бі, Україно!» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz