Славутицький ліцей "БезМеж" Субота, 20.04.2024, 15:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Листопад » 9 » Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
14:21
Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

 Протягом жовтня 2018 року в Славутицькій загальноосвітній школі № 4 в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини», присвячений 100-річчю від дня народження видатного українця В.О.Сухомлинського.
 Головною метою Місячника шкільних бібліотек було створення умов для розвитку успішної, всебічно розвиненої особистості, її духовного зростання та творчої самореалізації засобами книги.
 В. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності,  дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України.
 В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек були проведені заходи, які сприяють формуванню творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів, залученню нових користувачів до шкільної бібліотеки. 
 Класними керівниками були проведені уроки доброти «Людина починається з добра»; літературні подорожі за оповіданнями Василя Сухомлинського; тиждень родинного читання «Світ казок В.О. Сухомлинського», на якому були прочитані оповідання, казки, притчі В. О.Сухомлинського; вчителем Рудик В.М. з учнями 8-А класу проведено бесіду «Його вічний слід на землі»; тематичні уроки «Відносини між людиною і твариною» для учнів 2-А класу, «Етичне ставлення до тварин» для учнів 7-Б класу провела методист ММЦ Громовик Н.П.
 Лідерами ДСО «Шкільний світ» та завідувачем бібліотеки Бахметовою Н.О. було організовано флешмоб «Читаємо Сухомлинського», де вчителям та учням середніх та старших класів пропонували ознайомиться з висловами Василя Сухомлинського. Його мудрі слова заставляли замислитися учнів і направляли учителів на вірний шлях у вихованні дітей.
 Десятикласники провели інформаційну хвилинку «Цікаві факти із життя В.О. Сухомлинського» для учнів 5-9 класів. Школярі дізналися про життєвий і творчий шлях Василя Сухомлинського, ознайомилися із десятьма «не можна» та афоризмами автора.
 В шкільній бібліотеці пройшли зустрічі з учнями 2-х класів. У ході занять діти ознайомились з правилами користування бібліотекою та правилами поведінки в ній, обіцяли завжди виконувати їх. Також діти подивились виставу про бережливе ставлення до книжок і зробили висновок, що книжки не можна рвати, обмальовувати. Правила поводження з книгою доніс до юних читачів Хлопчик, який спочатку погано ставився до своєї книжечки, а потім обіцяв вилікувати її.
 Учні 11-го та 8-го класів організували веселу костюмовану виставу з казковими героями До дітей завітали Королева книг, Помічники бібліотекаря та Баба Яга, які відкрили їм двері у чудовий світ книжкового королівства. Діти відгадували загадки, обговорювали свої улюблені казочки, читали телеграми казкових героїв та взяли участь у вікторині. Наприкінці занять учні із задоволенням взяли свої перші бібліотечні книжки.
 Завідувач бібліотеки Бахметова Н.О. презентувала книжки, подаровані видавництвом «Грані-Т» та науково-педагогічної бібліотекою імені Василя Сухомлинського, після цього учні мали велике бажання прочитати презентовані книги, що збільшило читачів бібліотеки.
 Протягом Місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» проводився конкурс малюнків «Кольорова феєрія» за творами Василя Сухомлинського серед учнів 2-4-х класів. Діти перечитували оповідання та казки Василя Сухомлинського, а потім вже кожен фантазував на свій найулюбленішій твір. В шкільній бібліотеці була організована виставка творчих робіт школярів «Мозаїка творчих ідей», у фойє школи діяла виставка-колаж творчих робіт учнів 6-А класу «Карнавал яскравих барв». Класний керівник 4-Б класу Левіна О. В. провела майстер-клас з декоративно-прикладного мистецтва «Власні ручки роблять модні штучки». Модними штучками виявилося створення кошеня з кольорового паперу. 
 Також діти та вчителі мали змогу передивитися в бібліотеці тематичні книжкові виставки «Василь Сухомлинський – дітям: Все починається з добра» та «Василь Сухомлинський – дорослим: Вічний слід на землі».
 Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти формуванню покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, продуктивно розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства. Адже лише творчо мисляча людина здатна до самовдосконалення, широкого сприйняття світу, розв’язання будь-яких завдань.
 Залучаючи дитину до читання, сучасна бібліотека не тільки відкриває шляхи до важливих джерел інформації, але й робить значно важливішу справу – сприяє творчій самореалізації особистості.

Категорія: Заходи | Переглядів: 293 | Додав: nadin5478 | Теги: Всеукраїнський місячник шкільних бі, Шкільна бібліотека – центр творчого, Бібліотека ЗОШ № 4 м.Славутич | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz