Славутицький ліцей "БезМеж" Вівторок, 23.04.2024, 11:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 8 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
09:32
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

  Протягом жовтня 2016 року в Славутицькій загальноосвітній школі № 4 в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Книга і читання – важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів».
Мета Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек полягала у відродженні читання як духовної потреби дитини, використанні виховного потенціалу української літератури. 
В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек були проведені заходи, які сприяють зростанню престижності читання як культурної цінності, залученню нових користувачів до шкільної бібліотеки. 
Дуже велике значення має застосування сучасних підходів з прищеплення потреби у читанні. В нашій школі були організовані зустрічі з відомими українськими письменниками – з Тетяною Пакалюк та Сергієм Грабаром, які презентували свої книжки. Тетяна Пакалюк зустрілася з учнями початкової та середньої школи, а Сергій Грабар з учнями 8-11-х класів. Також завідувач бібліотеки закладу презентувала книжки із серії «Невидимий світ» для учнів початкових класів. Звичайно, після цього учні мали велике бажання прочитати презентовані книги, що збільшило читачів бібліотеки.
Класними керівниками були проведені виховні години, круглі столи, бесіди стосовно книги і читання. Відбувся конкурс читців-декламаторів серед учнів 3-х класів. Діти з задоволенням декларували вірші українських письменників. В шкільній бібліотеці пройшли такі цікаві заходи як: вікторина-мандрівка «Книга – міст у світ знань», яка проводилася з метою пропагування дитячої літератури, формування потреби в щоденному читанні; ерудит-лото «Український літературний ренесанс», де учні мали змогу відчути себе учасниками різноманітних телепередач. Команди переглядали уривки з фільмів, пізнавали героїв по їх характеристиці, відгадували авторів за назвами творів тощо.
Крім того 18 та 19 жовтня пройшли зустрічі з учнями 2-х класів в шкільній бібліотеці. У ході занять учні ознайомились з правилами користування бібліотекою та правилами поводження з книгою, обіцяли завжди виконувати їх; зустрілися з Королевою книг, яка відкрила дітям двері у чудовий світ «Книжкового королівства». Діти відгадували загадки, брали участь у вікторині «Казка в гості поспішає». Наприкінці занять учні вибрали свої перші бібліотечні книжки. 
Протягом місячника шкільних бібліотек серед учнів 5-7-х класів проходив конкурс малюнків «Мої улюблені герої». Діти з задоволенням зображали улюблених героїв, як літературних, так і мультиплікаційних, відтворювали свої фантазії у малюнках. 
Також учні мали змогу передивитися тематичну книжкову виставку «Її велич українська книга», авторську виставку «Книжковий вернісаж від Тетяни Пакалюк», які були представлені в бібліотеці закладу, та віртуальну виставку-подорож «Найбільші бібліотеки світу» – на сайті бібліотеки ЗОШ № 4.
Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти відродженню читання як духовної потреби дитини. Важливо, щоб кожна шкільна бібліотека стала консолідуючим центром школи, навколо якого об’єднуються діти та дорослі, зацікавлені в активізації дитячого читання.
На сьогоднішній день наша шкільна бібліотека намагається забезпечувати читацькі потреби та інтереси учнів, застосовувати сучасні підходи з прищеплення навичок читання, сприяти популяризації української книги, історії України, краєзнавчих матеріалів, народних традицій, звичаїв. 

 

Категорія: Актуально | Переглядів: 375 | Додав: nadin5478 | Теги: Всеукраїнський місячник шкільних бі, Бібліотека ЗОШ №4 м. Славутич | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz