Славутицький ліцей "БезМеж" Четвер, 18.04.2024, 15:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2021 » Квітень » 2 » Міжнародний день інформування про аутизм
11:32
Міжнародний день інформування про аутизм

 2 квітня Весь світ відзначає Міжнародний день інформування про аутизм. В Україні про аутизм лише нещодавно почали говорити на загальносуспільному рівні. Зі зростанням кількості випадків й активним поширенням інформації про захворювання, значно посилилося й дослідження аутизму. Крок за кроком, ми все краще розуміємо, що собою являє цей складний розлад. Тепер ми знаємо, що, крім аутизму, існує цілий спектр аутистичних розладів, які мають різні причини і проявляютсья по-різному. Нам відомо, що аутизм можуть викликати як генетичні порушення, так і екологічні фактори.
Вашій увазі пропонується десять найважливіших фактів про розлади аутистичного спектру, які стали відомі за останні кілька років. 
1. Кваліфіковане раннє втручання в захворювання аутистичного спектра не просто покращує поведінку, воно покращує мозкову активність.
2. Якщо діти з аутизмом не починають говорити до чотирьох років, це не означає, що вони не говоритмуть ніколи. Дослідження доводять, що велика частина цих дітей починає з часом вимовляти слова, а майже половина опановує мовлення.
3. Хоча симптоми аутизму супроводжують людину все життя, деякі діти з розладом аутистичного спектру досягають такого значного прогресу, що їх стан більше не відповідає критеріям захворювання. Ключ до такого успіху - кваліфіковане раннє втручання.
4. Часто молодші брати та сестри дітей з аутизмом демонструють відставання в розвитку і симптоми, які не завжди відповідають аутизму, проте дають серйозну підставу для раннього втручання.
5. Дослідження підтверджують те, що говорять батьки про схильність дітей з аутизмом до бродяжництва і звичку зникати в найнесподіваніших випадках: це буває часто, це дуже страшно, і це не пов'язано з браком батьківського піклування та нагляду.
6. Якщо жінка приймає препарати з фолієвою кислотою до та під час вагітності, це знижує ризик народження дитини з аутизмом.
7. Один з найкращих способів розвинути соціальні навички в аутичних школярів - це навчити їхніх однокласників правильним стратегіям поведінки та взаємодії з особливими дітьми.
8. Дослідники можуть помітити ранні ознаки аутизму у дитини вже у віці шести місяців - це відкриття, яке зменшує вік початку терапевтичного втручання і тим самим покращує його результат.
9. Ранні клінічні випробування перших медикаментів для лікування причин аутизму дають нам надію.
10. Інвестори та виробники реагують на заклик розробляти і виробляти продукцію для задоволення потреб аутистів і забезпечувати їм обслуговування, якого вони потребують.
Ми повинні робити більше для мільйонів людей, які зараз живуть з аутизмом, щоб вони могли розкрити свій потенціал і вести повноцінне і щасливе життя. Вони та їхні сім'ї - наші друзі, родичі і сусіди - заслуговують на це.
За матеріалами сайту http://www.vin.gov.ua/departament-okhorony-zdorovia/25677-2-kvitnia-vsesvitnii-den-poshyrennia-informatsii-pro-autyzm

Категорія: Актуально | Переглядів: 147 | Додав: nadin5478 | Теги: Міжнародний день інформування про а, Бібліотека ЗЗСО № 4 м.Славутич | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz