Славутицький ліцей "БезМеж" Четвер, 25.04.2024, 09:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 25 » Сучасна українська дитяча проза
19:17
Сучасна українська дитяча проза

Сучасна українська дитяча проза

Анотований список літератури

 

 Бусенко, Ольга Паперовий янгол [Текст] / О. Бусенко. – К.: Грані-Т, 2007. – 64 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»). 

Книжка, яку ви тримаєте в руках, незвичайна. Ім’я її автора заховане всередині, на сторінках казочок. Вигадала ці історії та створила до них ілюстрації одна людина – дівчинка Яринка. Своїм пензликом вона вимальовує на аркушику дерево, а на самому вершечку – янгола. Паперового янгола. Що це за янгол? Звідки він? Як сюди потрапив? Зринає безліч запитань у Яринки, а разом з ними і нова історійка. А от про що, дізнаєшся згодом.

 

 

 

 

Даренська, Лариса Бабусин букет, або квіткові казки для Ганнусі [Текст] / Л. Даренська. – К.: Грані-Т, 2008. – 56 с., іл. – (Серія «Золотий лелека»).

Далекі країни кличуть у мандри!

Як?! Ви ще не побували в королівстві До-Мінор? І не чули про вередливу принцесу Юлію? Навіть не знаєте, як потрапити до країни квітів?

Тоді – швидше читати!

З чарівними казками Лариси Даренської ви розкриєте загадку зникнення принца, познайомитеся з таємничим Астрономом та разом із Ганнусею вирушите до країни, де квіти вміють розмовляти, а казкарі мають своїх двійників…

Денисенко, Лариса Ліза та Цюця П. [Текст] / Л. Денисенко. – К.: Грані-Т, 2008. – 112 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Авторка вдало використала дотепну дитячу звичку давати предметам свої власні назви з тим, аби вони ожили і заговорили, й наповнила цими фантазіями книгу.

«Ліза та цюця П.» – справжня пригодницька історія про пошуки вірних друзів: зі шпигунами, таємними агентами-горобентами, Кущовою Тітонькою та ще багатьма героями з чудернацькими прізвиськами, яких вигадала письменниця Лариса Денисенко. Ця книжка – перша збірка творів для дітей відомої сучасної письменниці.

 

 Денисенко, Лариса Ліза та Цюця П. зустрічаються [Текст] / Л. Денисенко. – К.: Грані-Т, 2008. – 128 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Неймовірні пригоди Цюці П. та її друзів тривають.

Нова розповідь від Лариси Денисенко про те, як Цюця П. дивним чином опинилася в квартирі Андрійка Злодійка, і як її знайшли цюцепошуковці за допомогою собак, пташок і навіть Варки-Пліткарки.

Справді святкова історія про те, як Ліза та Цюця П. нарешті зустрічаються, а також про нові мрії і подорожі.

 

 

Жолдак, Богдан Капосні капці [Текст] / Б. Жолдак. – К.: Грані-Т, 2008. – 80 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Іван Франко переповів нам свого часу сповнену дивовижних пригод східну історію про

Абу-Касимові капці, котрі завдали чимало клопотів їхньому власникові, аж доки, врешті-решт, звели його в могилу. Утім, по смерті оголосили-таки через це Абу-Касима – такого бідного, що мав лише ті капці – святим…  Гадаєте, на тому історія скінчилася? Ох, ні! Далі історію відстежив у своїй новій пригодницькій повісті відомий сучасний український письменник Богдан Жолдак. І його історія вийшла динамічною, як гостросюжетний фільм!

 

Кононенко, Євгенія Неля, яка ходить по стелі [Текст] / Є. Кононенко. – К.: Грані-Т, 2008. –80 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Нове місто, нова школа, новий клас – і ти для всіх новенька. Як знайти друзів серед однокласників і не нажити ворогів та заздрісників? 

Головне – залишатися самим собою, не зважаючи ні на які обставини. Дівчинка Неля не побоялась виказати свою таємницю, і заради дружби та справедливості посеред уроку пішла по стелі. Окрім того Нелине волосся має здатність змінювати колір залежно від настрою – через отакі дивовижні здібності Неля мусить часто змінювати школи. Які ще незвичайні таємниці приховує учениця 4-Д класу, дізнаєшся з казкової розповіді відомої української авторки Євгенії Кононенко.

 

  Лапіна, Лілія Дуже довга казка [Текст] / Л. Лапіна. – К.: Грані-Т, 2008. – 72 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

 «Дуже довга казочка» розповість, як з краплинок утворюється дощ, чому подорожник прикладають до хворого місця, і як півень вчиться співати.

Кожного ранку і щовечора тебе зустрічають казкові сестри Щікат і Пасат, інколи ти звертаєшся по допомогу до їхнього брата Акжуя, але трапляються випадки, коли зарадити може лише добрий чарівник Тото-Маглос. Він дуже добрий, але чомусь його бояться і діти, і дорослі – однаковісінько. Найдужче тремтить злий чаклун Акірес.

 

 

 Лебедєва, Катерина Птаха Корабель [Текст] / К. Лебедєва. – К.: Грані-Т, 2007. – 128 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Трапляються пригоди, які складно пояснити, але від того вони ще більше захоплюють.

Такими пригодами сповнена і наша книга. Герої цієї незвичайної історії цікавіші і загадковіші від інших. От як Птаха Корабель. Хто він? Корабель, що ширяє у небі, чи птах, який плаває безкраїм морем? Так одразу і не пояснити. Тож відкривай швидше першу сторінку і поринай у світ загадкового. 

 

 

 

 Мельниченко, Тамара Чим пахне дитинство [Текст] / Т. Мельниченко. – К.: Грані-Т, 2008. – 40 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Відчуваєш? Повіяло чимось запашним і до болю рідним. Чи то маминими млинцями чи манною кашею з ванількою, що так солодко смакували у дитинстві…

Запахи поглинають тебе, беруть у полон спогадів і раптом відчуваєш, що ти вже зовсім інший. Маленький, безтурботний, у кумедних капцях, пізнаєш навколишній світ – де нічка ховає зорі і місяць, як народжується новий день, хто малює взимку на вікнах… Дорослі вирішують інші важливі питання – а чим же так солодко пахне Дитинство?

Мензатюк, Зірка Як до жабок говорити [Текст] / З. Мензатюк. – К.: Грані-Т, 2008. – 64 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Ця книжка про пригоди хлопчика-мрійника Іванка, якого називали чарівним не за те, що він умів робити чудеса всілякі, а тому, що вірив у них.

Разом з ним можна навчитися говорити до жабок, равликів, ластівок та інших істот, зрозуміти чому долиною цвіте бузьків вогонь, ведмежа цибуля та заяча конюшина. А ще познайомитись із зайчиком, який не зміг продати на ярмарку свій страх, зате здобув силу-силенну дарунків. Тож тепер він сидить край дороги і роздає їх батькам, аби діти отримували гостинці від зайчика.

Ці та інші казкові історії ви прочитаєте на сторінках збірочки для тих, хто хоче збагнути світ.

Павленко, Марина Півтора бажання [Текст] / М. Павленко. – К.: Грані-Т, 2007. – 128 с., іл. – (Серія «Дитячі книжки»).

Книга – для повного щастя!

Ця книга про бабусю Ялосовету, яка збирала казочки. Ох і назбирала вона їх за своє життя! Серед них є недбала, неймовірна і забудькувата, вередлива, ще й ощадлива. Жили вони у неї в скрині, та одного разу Казка-мандрівниця не повернулась…

Про пригоди Казки та її сестер розповість ця дотепна і повчальна книга Марини Павленко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Павлишин, Галина Унікальна картоплина [Текст] / Г. Павлишин. – К.: Грані-Т, 2008. – 72 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»).

Картопля, яку ти давно звик бачити в різних стравах, раптом перетворилась на унікальну – вона, бачте, понад усе любить розмірковувати про життя.

Каналізаційний Люк, життєве кредо якого – кругла постійність, заздрить птахам, бо вони вміють літати. А сорокарічний Бук, постійно сонний і неуважний, манерою спілкування обрав економію слів. Ось такий дивний світ, у якому живуть герої книги Галини Павлишин.

 

 Чередниченко, Дмитро Чого волошка запишалася [Текст] / Д. Чередниченко. – К.: Грані-Т, 2008. – 60 с., іл.

Гадаєте, найцікавіше, що є у квартирі кожної української родини – це комп’ютер і телевізор? А от і ні! Адже все залежить від того, хто фантазує. Наприклад, непосидюча киця Волошка, якій цікаво все, що стоїть, лежить чи відбувається в квартирі, навіть у мийниці може знайти собі пригоду. А постійне встромляння скрізь свого носика тільки вдосконалює фантазії. То Волошка хоче літати, то разом із родиною сидіти за столом, то дістати неба. Киця любить усе помацати, понюхати, полежати на чомусь. Без неї у квартирі нічого не відбудеться!

Отак звичайна київська квартира, в якій мешкає творча родина – Дмитро Чередниченко, Галина Кирпа, Олянка, киця Волошка і киця Біленька – опиняється в епіцентрі пригод. Бо вдома – найсмачніше, найтепліше, найзручніше і найцікавіше! Особливо на книжкових полицях!

Щербаченко, Тетяна Пуп Землі, або Як Даринка світ рятувала [Текст] / Т. Щербаченко. – К.: Грані-Т, 2007. – 56 с., іл. – (Серія «Сучасна дитяча проза»). 

Дивовижні історії про хитрую й вередую, а водночас про надзвичайно милу й винахідливу дівчинку Даринку.

Підсунути свиню нареченим, викинути коники, сплутати дивака з маніяком, ба навіть упоратися з пупом Землі – на все це здатна Даринка. Бо вона – з роду диваків, а диваки, як відомо, уміють і можуть усе!

 

 

 

Ячейкін, Юрій Мої і чужі таємниці [Текст] : повість-казка / Ю. Ячейкін. – К.: ТОВ «Гамазин», 2007. – 112 с., іл.

Чи любите ви таємниці? Особливо якщо вони чужі...

Бо у кожного хлопця й кожної дівчини завжди знай­деться купа пригод, загадок, неймовірних та несподіва­них історій, які нікому не треба знати. Ну хіба що найближчим друзям та друзям їхніх друзів.

Отже, читайте, що якось сталося з Толиком, Лесиком, Юрком, Зіною та їхніми однокласниками.

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Видання бібліотеки | Переглядів: 3586 | Додав: Натали | Теги: книги українських письменників, Бібліотека ЗОШ № 4 м. Славутича, Сучасна дитяча проза | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz