Славутицький ліцей "БезМеж" П`ятниця, 26.04.2024, 09:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 31 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
16:33
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

  Протягом жовтня 2017 року в Славутицькій загальноосвітній школі № 4 в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом: «Шкільна бібліотека – за здоровий спосіб життя».
Мета цьогорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек полягала перш за все у формуванні в учнів навичок здорового способу життя, у розвитку культури здоров’я, у популяризації літератури про здоров’я та здоровий спосіб життя.
В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек були проведені заходи, які сприяють формуванню в учнів практичних навичок дбайливого ставлення до свого здоров’я, усвідомленню учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, залученню нових користувачів до шкільної бібліотеки.
Класними керівниками були проведені виховні години, круглі столи, бесіди стосовно популяризації здорового способу життя, профілактиці наркоманії, токсикоманії, алкоголізму, тютюнопалінню. Між учнями 4-х класів шкіл міста відбулися  спортивні змагання «Веселі старти». Діти запекло змагалися за перемогу і здобули її. 
Щоп’ятниці класними керівниками та учнями 7-11 класів були організовані флешмоби «Здоровий спосіб життя: Модно! Престижно! Корисно!» в рамках вже традиційної «позитивної п’ятниці».
Практичним психологом школи був проведений відеоурок для учнів 7-х класів «Люди з обмеженими фізичними можливостями, які досягли неймовірного», де розглядалися 3 унікальні історії з життя відомих людей, які мають певні фізичні вади.
В шкільній бібліотеці пройшли такі цікаві заходи як: інтелектуально-розважальний квест «Рухова активність – здоровий спосіб життя», участь у якому взяли учні 5-х та 6-х класів. Шлях до вирішення завдань був захоплюючим і пізнавальним, адже кожна з 6 зупинок містила цікаві завдання, до вирішення яких гравці докладали розумову та рухову активність. Вікторина «Що я знаю про здоровий спосіб життя», яка відбулася з метою сприяння здоровому способу життя учнів, вихованню позитивного ставлення до нього. Цікавинкою вікторини було завдання, де треба зібрати з окремих слів прислів’я, а з окремих фрагментів малюнка мозаїку про здоров’я.
 Також завідувач бібліотеки закладу презентувала книжки із серії «Невидимий світ» та перегляд буктрейлера з цієї теми для учнів початкових класів. Звичайно, після цього учні мали велике бажання прочитати презентовані книги, що збільшило читачів бібліотеки.
Крім того в шкільній бібліотеці пройшли зустрічі з учнями 2-х класів. У ході занять учні ознайомились з правилами користування бібліотекою та правилами поведінки в ній, обіцяли завжди виконувати їх; зустрілися з Помічницею бібліотекаря та Королевою книг, які відкрили їм двері у чудовий світ книжкового королівства. Діти відгадували загадки, взяли участь у вікторині. Наприкінці занять учні із задоволенням взяли свої перші бібліотечні книжки. 
Протягом місячника шкільних бібліотек серед учнів 4-5 та 6-7-х класів проходила виставка малюнків «Здоров’я сьогодні і на все життя». А учні 9-11 класів створювали буклети-реклами «Здоровим бути модно, стильно і красиво»
Також учні мали змогу передивитися в бібліотеці тематичну книжкову виставку-подорож «Мандрівка на планету Здоров’я» та тематичну поличку «Шкідливі звички: міраж і дійсність».
Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек має сприяти формуванню в учнів уміння розумно та раціонально користуватися природними ресурсами, усвідомлення ролі навколишнього середовища для життя і здоров’я людини, здатність і бажання дотримуватися здорового способу життя. 
На сьогоднішній день наша шкільна бібліотека також долучається до пошуку ефективних шляхів розв’язання проблеми соціального здоров’я молоді та формування здоров’язберігаючих компетентностей учнів.

 

Категорія: Актуально | Переглядів: 432 | Додав: nadin5478 | Теги: Шкільна бібліотека – за здоровий сп, Всеукраїнський місячник шкільних бі, Бібліотека ЗОШ №4 м. Славутич | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz