Славутицький ліцей "БезМеж" П`ятниця, 19.04.2024, 11:23
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
Актуально [190]
Заходи [91]
Виставки [65]
Видання бібліотеки [64]

Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Листопад » 7 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Підсумки
12:52
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Підсумки

 Протягом жовтня 2019 року в Славутицькій загальноосвітній школі №4 в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».
Головною метою Місячника було створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості та перетворення шкільної бібліотеки у центр дослідження, відкриття та творчості.
В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек були проведені заходи, які сприяли забезпеченню дозвілля читачів, розширенню кола їх пізнавальних та читацьких інтересів, залученню нових користувачів до шкільної бібліотеки. 
Стартом став Всеукраїнський день бібліотек, під час якого проходила акція «День у бібліотеці». Найцікавішим заходом в цей день виявився фотокрос «Я і мої улюблені книжки». Діти розповідали про свої улюблені книжки, рекомендували їх своїм однокласникам.
На конкурсі декламаторів найулюбленіших українських письменників «Серцю миле рідне слово», який проводився серед учнів 3-4-х класів, прозвучали вірші про красу нашого краю, про велику українську мову, про бібліотеку, вірші-признання в любові до Батьківщини. Члени журі були приємно вражені виступами учнів, адже, незважаючи на свій вік, готувались учасники дуже ретельно. 
З метою виховання любові до книжки та розвитку інтересу до читання, завідувачем бібліотеки Бахметовою Н.О. було організовано урок-знайомство «У світі книги чарівної» для другокласників. Учні дізналися про походження слова «Бібліотека»; про цікаві книжки та журнали, які є в книгозбірні; пригадали правила поводження з книгою, та як потрібно вести себе у бібліотеці. Діти відгадували загадки, взяли участь у вікторині, вгадували казкових героїв за ілюстраціями.
В день, коли відбувся дублер-шоу «Бібліотекар на час», були задіяні учні 7-го та 9-го класів. Вони із задоволенням виконували функції бібліотекаря, видавали книжки відвідувачам, знайомились з азами бібліотечної справи.
Протягом місяця проводився конкурс малюнків «Бібліотека очима дітей». Участь у конкурсі взяли учні 2-7-х класів. Дітям потрібно було намалювати бібліотеку майбутнього, або бібліотеку, яку вони хочуть бачити зараз. Приємно, що дуже багато учнів виявили бажання створити малюнки саме на цю тему.
В останні дні перед канікулами для учнів початкових класів було організовано свято книги «Казковий світ бібліотеки». Яскрава вистава, яка відчиняє двері у чарівний світ книжок, дуже сподобалась дітлахам. З загадок вони складали магічне слово – «бібліотека», розгадували кросворд. Разом з книжковою феєю та казковими персонажами поринули в мальовничу вікторину, передивилися цікаві сценки, слухали вірші про дбайливе ставлення до книги. 
Достойним завершенням Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек стало урочисте відзначення та нагородження подяками та солодкими подарунками найкращих помічників бібліотеки, які долучилися до організації та проведення місячника.
Інформацію про проведення заходів місячника, завідувач бібліотеки Бахметова Н.О. постійно розміщувала на сайті бібліотеки (https://slavbibl4.at.ua).
Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок про те, що досягнуте основне завдання місячника – реалізація основних пріоритетів НУШ. Адже бібліотека – це світ відкриттів, світ творчості, орієнтир у світі знань, де формується нове покоління, яке здатне вчитися упродовж всього життя. 

Надія Бахметова, завідувач бібліотеки

Переглядів: 243 | Додав: nadin5478 | Теги: Бібліотека ЗОШ № 4 м.Славутич, Всеукраїнський місячник шкільних бі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

е-підручник

Педагогічна преса

Друзі сайту
Управління освіти і науки Славутицької міської ради Київської області
Ліцей "БезМеж"
Журнал "Шкільний бібліотечно-інформаційний центр"
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №1
Бібліотека Славутицького ЗЗСО №3

Наше опитування
Книгу "для душі" читали
Всього відповідей: 47

Славутицький ліцей "БезМеж" © 2024Безкоштовний хостинг uCoz